Egy ritkán látható templom

Fotó: AP/David von Blohn

 

Legutóbb, 2002-ben olyan alacsony volt a vízszint, hogy gyalog meg lehetett közelíteni a templomot – most hajókkal mennek az emberek, hogy közelebbről is megnézzék a gyönyörű épületet. „Az emberek ünnepeltek. Körmenetet is rendeztek a templom körül” – mondta egy helyi halász, Leonel Mendoza.
A területre a XVI. század közepén érkeztek szerzetesek, a híres domonkos, Bartolomé de la Casas vezetésével. A közeli Tecpatanban 1564-ben alapítottak kolostort, és a szakemberek úgy vélik, ez a templom is akkor épülhetett a konkvisztádorok által használt út mentén. A templom hatvanegy méter hosszú és tizennégy méter széles, a harangtorony elérte a tizenhat métert.  Valószínűleg egy nagyobb közösség lelki központjának szánták, de úgy tűnik, soha nem volt önálló plébánosa. Egy nagy csapás – talán pestis – miatt elnéptelenedett a terület, és az egyház 1773-1776 körül elhagyta a környéket.

mexico-2 mexico-3 mexico-4 mexico-5 mexico-7

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .