Egy lélegző templom

Fotók: New Zealand Gardener és Tree Church

 

tree-church-nature7A férfi saját alapítású cégével azzal foglalkozik, hogy fákat ment meg: akár öreg, hat méteres fákat is elszállít és átültet, ahelyett, hogy kivágnák azokat. Így természetes volt, hogy a templomot is élő fákból készíti. Egy fém váz körül négy év alatt hozta létre ezt a lélegző, élő templomot.
Az épület, amit idén januárban nyitott meg a nagyközönség előtt, száz ember befogadására képes. Az első ünnepség, aminek otthont adott, Barry unokaöccsének esküvője volt. A fal és a tető másfajta növényből van, hogy elkülönüljenek egymástól és az egész egy valódi épületre hasonlítson, a padlót pedig fű borítja. Az oltár különös jelentőséggel bír: Barry szülővárosa, Shannon templomából érkezett, ahol Barry gyerekkorában ministrált. A templomkert is sok érdekességet tartogat: van ott tó, labirintus és egy fák szegélyezte „sétány” is.
A karbantartás sok időt és munkát igényel, csak a fűnyírás öt órába telik. De Barry nem sajnálja erre az energiát és büszke az alkotására. „A látogatók azt mondják, a hely nagyon pihentető, a templomban elszállnak a gondjaik. Mérhetetlenül hálás vagyok mindezért.”

tree-church-nature2 tree-church-nature3 tree-church-nature4 tree-church-nature6 tree-church-nature8_tree-church-nature9_ tree-church-nature10

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .