Egy igazán érdekes lista

 

Továbbra is azokon a gazdagokon botránkozhatunk (azokra irigykedhetünk?), akikről az amerikai Forbes magazin minden évben listát közöl. Az ő névsoruk összeállítása sem könnyű, mert évről évre egyre többen vannak, akik legalább egymilliárd dollárt birtokolnak. Lehet itt bármilyen válság, bárhogyan növekedhet a szegények száma, a milliárdosok csak gyarapodnak. Vajon miért?


 

A leggazdagabbak klubjába idén kétszáztíz új tag érkezett, de persze voltak kiesők is. Hagyományosan az Amerikai Egyesült Államokban él a legtöbb milliárdos. Most négyszáznegyvenkettő a számuk. Vannak köztük olyanok is, akik nem hivalkodnak a vagyonukkal, csendes visszavonultságban élnek.

Mindenesetre a vagyon önmagában senkit sem tesz bűnössé. A gazdag ember Isten általi erkölcsi megítélése attól függ, mit tesz a vagyonával, mire használja azt. Munkahelyeket biztosít? Szociális kezdeményezéseket támogat? Vagy csak öncélúan halmozza a pénzt és a kényelmet? A szaúdi Alwaleed Bin Talal herceg neheztel a Forbes magazinra, mert húszmilliárd dollárnyi vagyont tulajdonított neki, holott harmincmilliárd felett rendelkezik. A kiadó szerint a herceg énközpontú üzletember… Vajon kit szeret? És őt ki szereti?

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .