Egy befejezhető mondat

A levél mondanivalóját erősítendő a huszonöt éves szeretetszolgálat székházának falára egy harminc méter hosszú és tizenegy méter magas molinót is kifeszítettek, melyen egy mondat első fele és annak számtalan befejezési lehetősége olvasható: Kicsit több szeretet… rávezet az igazságra; növeli a hitet; távlatokat nyit; és nem utolsósorban megtanít bízni. Az üzenet éppen a Parlament épületével szemben van, így, ha a képviselők kinéznek az ablakon, jól láthatják azt. „Bár mi a Duna másik oldalán vagyunk, döntéshozóinknak mégis azt kell felismerniük, hogy ugyanazon az oldalon állunk.


Nemcsak a szakmai tudás a fontos, hanem a szeretet is, melynek erejét lebecsülni nem lehet” – hangsúlyozta Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke a molinó felhelyezésének indokait ismertetve. Vecsei Miklós alelnök pedig azt emelte ki, hogy a szeretet különböző formáival eddig is sok helyzetet sikerült már megoldaniuk. 1989-ben a keletnémet menekültek megsegítése, napjainkban a veszprémi „pokoli toronyban” végzett munka is jól mutatja ezt. „A cigánytelepek ügye is azt példázza: ha szeretettel közelítünk egy problémához, akkor születhetnek apró megoldások.” Mert „kicsit több szeretet meggyógyítja a világot”.

Fotó: Kissimon István

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..