Akácos út

Az akácügy jó példa erre. Amikor természetvédelmi hátrányai miatt Brüsszelben felmerült az akácfa terjedésének megállítására kidolgozandó terv ötlete, Glattfelder Béla, az Európai Parlament néppárti (fideszes) képviselője, aki 2004 óta dolgozik agrár szakpolitikusként a frakcióban, hazai mezőgazdasági és erdészeti szervezetek részvételével úgynevezett akáckoalíciót hozott létre a fafajta védelmében. Kezdeményezték az akác és az akácméz hungarikummá minősítését. Az Észak-Amerikából származó, hazánkban mintegy háromszáz éve ismert fehér akác így, remélhetőleg, megmenekülhet.


Nem tartozik az ügy lényegéhez, mégis örömmel jegyezhetjük meg, hogy az 1967-es születésű, agráregyetemi végzettségű Glattfelder Béla az esztergomi ferences gimnáziumban érettségizett. Az európai parlamenti választások közeledtével nagyon is az ügyhöz tartozik egy másik megjegyzésünk: nemcsak az akácfa és az akácméz védelmében, de hazánk fejlődése és Európa békéje érdekében május 25-én felelősen vegyünk részt a választáson!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..