Egész napos találkozás Istennel

Az akkori szekszárdi káplán, Hegyháti Tibor alapította 2002-ben a helyi karizmatikus közösséget. Két évvel később vette át a Szikra csoport heti, rendszeres összejöveteleinek és alkalmi rendezvényeinek szervezését a jelenlegi vezető, Takács Péter. Mivel egy ifjúsági csoport alakult át karizmatikus közösséggé, sok köztük a fiatal; az átlagéletkor harminc év.

Húszan-huszonöten vannak, úgyhogy mindenkinek jutott tennivaló a regionális találkozó előkészítése során. A korábbi években Kaposváron, illetve Pécsett két-háromszáz hívő is részt vett az ilyen dicsőítő és tanúságtevő zenés istentiszteleteken. Most, mivel több iskolában is ezen a napon tartották a ballagást, csak félig telt meg a szekszárdi nagytemplom. A körülbelül száz hitgyakorlót Mayer Mihály pécsi püspök és Bacsmai László helyi plébános is köszöntötte. A dicsőítő énekekre való ráhangolódást a pécsi Betánia közösség segítette, Flach Ferenc vezetésével.
Közösségben megélni és gyakorolni a hitet, együtt és egymásért imádkozni, szakítani a kényelmes és felszínes vallásossággal: egyszóval megtérni. Ez a karizmatikusok vágya, törekvése. A szekszárdi vezető, Takács Péter maga is sokat köszönhet a Szikra csoportnak. Vágyott mindig arra, hogy tartozzék valahová, de nem könnyen teremt kapcsolatokat, nehezen oldódó típus. Aztán Tibor atya hívására „hazatalált”. Kereste az őt befogadó közeget, kereste Istent, kereste a párját. Mára mindhármat meglelte, ugyanott.

Azt mondja: heti alkalmaikból is jócskán meríthetnek, töltődhetnek a résztvevők, de egy nagy rendezvény sokkal többet ad. A nagy közösségben való hitvallás azonban nagyon megerősíti a lelket, és semmivel össze nem hasonlítható élmény egy egész napos találkozás Istennel.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .