DVD-ajánló: Jean Vanier előadásai

Tavaly január 18. és 20. között Piliscsabára jött el több mint négyszáz ember, hogy találkozhasson Jean Vanier-vel és megélhesse a közösséget. A Bárka alapítójának előadásait és a hazai első katimavik eseményeit DVD-re is rögzítették. (További tájékoztatás a www. katimavik.info.hu oldalon.)
Jean Vanier tizenhárom évesen csatlakozott a Kanadai Királyi Haditengerészethez, később egyetemi tanárként filozófiát tanított, majd 1964-ben magához fogadott két értelmi sérült férfit, Raphaelt és Philippe-et. Hármuk szövetségéből nőtt ki a Bárka közösség, amelyben napjainkra több ezer értelmi akadályozottsággal élő ember talált otthonra. Később, 1971-ben Jean Vanier megalapította a Hit és Fény közösséget, Marie-Héléne Mathieu-vel, egy nagyszabású lourdes-i zarándoklat alkalmával, melyet abból a célból szerveztek, hogy az értelmi sérült emberek is megtalálhassák igazi helyüket az egyház szívében. Hazánkban a Bárka közösség tizenhét éve, a Hit és Fény közösség pedig huszonkét éve van jelen.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .