Drogprevenció az éjszakában is

A hallgatók átlagos hétköznapi életét próbálták megállítani egy-egy pillanatra, amikor is igyekeztek megszólítani őket.
Az egri főegyházmegyei karitász és a RÉV Szenvedély-betegsegítő Szolgálat munkatársai sikeresen vették fel a kapcsolatot az egyetemistákkal, akikkel a szeretetszolgálatról és a szenvedélybetegségekről beszélgettek. Drogtotókat osztogattak az előadások szüneteiben, és beszélgetéseken hívták fel a figyelmet a kábítószerek és egyéb drogok ártalmaira. Az egri karitász ezen előzmények után meghívást kapott a múlt héten sorra kerülő Miskolci Egyetemi Napokra, ahol a felhőtlen szórakozás alkalmával ismét a drogokkal szembeni harcra hívták fel a figyelmet, és a már drog hatása alá került fiatalokon próbáltak ártalomcsökkentéssel segíteni.
A karitász fontos küldetése, hogy ténylegesen kivegye a részét a drogártalom megelőzésében. Iskolákban rendszeresen tartanak prevenciós előadásokat az egri karitász és a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat munkatársai. Terveik között szerepel a Party Service Szolgálat beindítása, amelynek keretében a szórakozóhelyeken az éjszakában is jelen vannak, segítséget nyújtva a drogok hatása alá került fiataloknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..