Díszőrség a Sándor-palota előtt

A palotát a Magyar Honvédség Támogató Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegységének kötelékébe tartozó Honvéd Palotaőrség katonái őrzik. A díszegység emlékeztet a 32-es bakák hírnevére és a díszelgés hagyományára. Hívatott a Szent Korona őrzésére, az állami és a fővárosi protokolláris feladatok ellátására és a Sándor-palota védelmére.

Természetesen látványossággal is szolgál. Óránként lesz őrségváltás, és minden délben fegyveres alaki bemutatót tartanak a katonák. Ha másutt nem, a televízióban talán mindenki látta már a görög katonák őrségváltását az athéni Szintagma téren vagy az angol katonák menetelését a Buckingham-palota előtt. A budai várnegyedbe látogatók hasonló eseményre számíthatnak. Akadtak turisták, akiknek máris megtetszett a díszegység ténykedése. Egy fiatal osztrák pár, amely egy hétvégére „ugrott át” hazánkba, így nyilatkozott: „Nem is gondoltuk volna, hogy Budapesten ilyen szép élményben részesülünk.” Ne tagadjuk, a dicséret jólesik, főként ha a Burg felől fogalmazzák meg…

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .