Diplomáciai kapcsolatok a Szentszékkel

A Vatikán tavaly január 21-én a Közép-Amerikai Integrációs Rendszer (S. I. C. A.) területen kívüli megfigyelőjévé vált, majd december 12-én a Nyugat-Afrikai Államok Gazdasági Közösségének (E. C. O. W. A. S.) első megfigyelőjeként akkreditálták.

 

 A római székhelyű nagykövetségek száma – az Európai Unió és a Szuverén Máltai Lovagrend, valamint a tavalyi évtől Örményország és Ghána nagykövetségével együtt – nyolcvankettőre tehető. Rómában található továbbá a Palesztin Felszabadítási Szervezet képviseletének székhelye, valamint az Arab Államok Ligája, a Nemzetközi Migrációs Szervezet és az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbizottsága hivatalai.

 

A tavalyi évben a Vatikán két egyezményt írt alá a katolikus egyház jogállásáról: az egyiket június 10-én a Zöld-foki-szigetekkel, a másikat november 6-án a Csádi Köztársasággal.

 

Október 21-én aláírták a Magyarországgal 1997. június 20-án kötött megállapodás módosítását is a katolikus egyház tevékenységeinek finanszírozásával és néhány vagyonjogi természetű kérdéssel kapcsolatban.

VR

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..