Dián kel életre a Biblia

Nyéky Kálmán kaposvári plébános tollából és Kállai Nagy Krisztina illusztrációival az ó- és újszövetségi Szentírás legfőbb alakjai és történetei elevenednek meg a szemünk előtt. A Kicsik Bibliája című diafilm tizenkét kockában mutatja be a világ teremtését, Noé, Ábrahám és Izsák, József és testvérei, Mózes, Dávid és Góliát vagy épp Jónás és a cethal történetét, és tizennyolc kockában mesél Jézus életéről – például a csodálatos halfogásról, Zakeusról a fügefán, egy vak meggyógyításáról, a tékozló fiúról –, a keresztre feszítésről és a feltámadásról, a Szentlélek kiáradásáról, valamint Pál megtéréséről.

A rajzok színesek, vidámak: pont a mai gyermekszemeknek valók. A szövegek – ahogy a diafilm utolsó kockáján is olvashatjuk – bővebb magyarázatra szorulnak. A műfaj sajátosságainak megfelelően tömörek, ezért nem árt, ha nem a gyerekek betűzgetik, vagy nem a nagyobb testvér olvassa fel a kisebbeknek, hanem a szülő, a pedagógus, kiegészítve, értelmezi azokat. Megvilágítja az utolsó mondatok tanulságait – például azt, miért is segíti Isten a bátrakat. Így válik a diafilmnézés jó családi – vagy épp iskolai – programmá, s emellett a Szentírással való ismerkedés egyik legklasszabb módjává.

(A diafilm megvásárolható az Új Ember könyvesboltjaiban: 1053 Budapest, Ferenciek tere 3.; Tel.: 266-0845; e-mail: konyvesbolt @ujember.hu; 1053 Budapest, Múzeum körút 9.; Tel.: 267- 7965; e-mail: webbolt@ ujember. hu. Ára: 1290 Ft)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..