Diakónusszentelés Tihanyban

Fotó: Kovács Tibor István

 

A liturgia kezdetén Korzenszky Richárd perjel köszöntötte a megjelenteket. Elmondta: közel egy éve kérte fel Székely János püspököt, hogy legyen az ünnepi szentmise szónoka. Akkor még nem tudták, hogy a szombathelyi megyéspüspököt köszöntheti majd az apátságban, sőt azt sem, hogy az elmúlt nyáron ünnepélyes fogadalmat tett András testvér diakónusszentelésére is ezen a napon kerül sor. Richárd atya köszöntötte a jelen lévő paptestvéreket és szerzeteseket is, akik velük együtt mutatták be a szentmisét.
Az ünnepi szertartáson nagy számban vettek részt a hévízi hívek is, Kiss László plébános vezetésével, hiszen Czakó András Hévízen nőtt fel, és hálás azért, hogy plébánosa elindította a pannonhalmi bencés iskolába, ahol szerzetesi hivatását is megtalálta.
A befejező áldás előtt Korzenszky Richárd a Vajda Sámuel egykori tihanyi apátról elnevezett emlékéremmel tüntette ki Présingné Baracskai Erikát, az apátság titkárságvezetőjét, aki hálás köszönetet mondott az elismerésért.

Forrás: Veszprémi Főegyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .