Dél-Koreába látogat a pápa

Boldoggá avatja Paul Yun Ji-Chungot és százhuszonhárom további koreai vértanút, akiket 1791 és 1888 között keresztény hitük iránti gyűlöletből öltek meg. II. János Pál már 1984-ben, első koreai útja során boldoggá avatott Szöulban százhárom koreai vértanút, akiket a XIX. században a konfuciánus Joseon-dinasztia uralkodása idején öltek meg, szintén a hitük miatt.


Ferenc pápa szentmisét ajánl fel a két Korea és az egész koreai nép kiengesztelődéséért. Szöul februárban bíborossá kinevezett érseke, Andrew Yeom Soo-jung a római AsiaNews hírügynökségnek adott nyilatkozatában reményét fejezte ki, hogy a pápalátogatás békét és kiengesztelődést hoz a Koreai-félsziget számára. A pápa látogatásával kapcsolatban úgy fogalmazott: „Remélem, hogy ez egész Ázsia számára lehetőséget teremt arra, hogy felismerjék az Úr békéjét.”

 

Ferenc pápa – saját bevallása szerint – nem szeret utazni. Ezért jól megválasztja, hová látogat el. Következő úti céljául feltehetően azért választotta Dél-Koreát, és nem a többségében katolikusok lakta Fülöp-szigeteket vagy a tizenhétmillió katolikus hazáját, Indiát, mert az ázsiai ifjúsági világtalálkozón nagyobb számban találkozhat katolikus fiatalokkal. A feszült koreai politikai helyzet miatt ez a látogatás kiváló alkalom lesz arra, hogy a szentatya eljuttassa békeüzenetét Ázsia minden lakójához.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .