Csehimindszenten emlékeztek

Fotó: Szombathelyi egyházmegye

 

Az ünnepségre a Szombathelyi egyházmegye vasi és zalai településeiről is érkeztek hívek és papok. Az emléknap szentmisével kezdődött, amelynek főcelebránsa Pápai Lajos nyugalmazott győri megyés püspök volt. A szertartás kezdetén a főpásztor megáldotta az elmúlt hónapokban felújított főoltárképet.
Szentbeszédében a püspök példaképként állította a hívek elé Mindszenty Józsefet. Példája arra hív bennünket, hogy végiggondoljuk: mit kell tennünk azért, hogy felébresszük a XXI. század magyar Egyházát. Meg kell újulnunk hitünkben – mondta a püspök.
A szentmisét követően a falu főterén, Mindszenty József szobránál folytatódott a megemlékezés. Ünnepi beszédet mondott mások mellett V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. – Mindszenty József emlékének ápolása morális kötelességünk. Rajta keresztül arra is emlékezünk, hogy az erkölcs és a tiszta hit mindannyiunkat felemel – mondta az államtitkár.

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .