Családos lelkinap Veszprémben

A felnőttek adventi elmélkedését Szakács Péter atya, az egyházmegye családpasztorációs referense tartotta. Az elmélkedésben a közös ima és ének mellett diaképes, zenés vetítés is helyet kapott. A diaképeket Izajás próféta imádságai és próféciái ihlették az eljövendő Messiásról. Ezután Borromeo Szent Károly püspök pásztorleveleiből olvastak fel egy, az adventi időről szóló szakaszt, gyönyörű fotókkal illusztrálva.

2012. május 30-a és június 3-a között rendezték meg Milánóban a családok hetedik világtalálkozóját. Az egyházmegye családjai az előttünk álló új egyházi évben az erre összeállított előkészítő katekézis témájához csatlakoznak majd, amelynek témája a munka és az ünnep helye a család életében. A családpasztorációs év mottója ennek megfelelően: Megszentelt idő: munka és ünnep a családban.

A lelkinap további elmélkedései ehhez a témához kapcsolódtak. Isten karácsonykor sokkal többet adott, mint ami az emberiség akár legszentebb adventi várakozása: önmagát adta nekünk, értünk a betlehemi Kisdedben. Egy családban megszületve akart eljönni közénk, s ezzel mérhetetlen fontosságot adott a családnak, amely így az üdvösség közvetítésének színtere. Názáretben a Szent Család a munka és az imádság hétköznapi életét élte, s ezzel megszentelte a munkát, és példát adott a mai családoknak.
Miközben a felnőttek a diaképes-zenés előadást nézték, az óvodások és a kisiskolások adventi hangulatú díszeket, gyönyörű képeslapokat alkottak, só-, liszt- és gyurmafigurákat készítettek, a nagyobbakkal pedig Imrefi Mór atya beszélgetett.
A diaelőadást követően a családtagok vidám közösségi játékban egyesültek: csapatokat alkotva elpróbálták Jézus születéstörténetének egy-egy epizódját, majd megajándékozták egymást a jelenetek előadásával.

A kicsik eközben kirakták a Szent Család puzzle-képét, a nagyobbaknak pedig egy karácsonyi dal szavakra bontott szövegét kellett összeilleszteniük, a jelenetek díszleteinek megalkotásában segédkeztek.
DCsI

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .