Családban élni jó

Ebből az alkalomból hazánkban a Nagycsaládosok Országos Egyesülete május 16-án, szombaton a Margit-szigeten családi napot szervezett, melyre az ország minden részéből érkeztek családok szülőkkel, nagyszülőkkel, gyerekekkel
Egy nemzet fennmaradásának kulcsa a család. Az neveli, védi, tanítja a felnövekvő nemzedéket, valamint az teszi értelmessé, fontossá a szülők, a felnőttek munkáját. A család a lehetséges legjobb életforma. Sok gyermeket nevelni a terhek ellenére is jó dolog. Akinek megadatik így élni, aki nem fosztja meg magát tudatosan annak összes örömétől, az megtapasztalhatja, hogy együtt ünnepelni, játszani vagy csupán beszélgetni is a család keretein belül milyen csodálatos dolog. Ilyenkor az ember elfelejti a munkahely, az élet más problémáit, feloldódik a játékban, beszélgetésben, a gondokat is könnyebb e közösségben megoldani.

A Margit-szigeti családi nap fővédnökségét Sólyom László köztársasági elnök vállalta. A nagyrét környékén számos program várta a családokat. Kézműves foglalkozások, sportvetélkedők, koncertek, de a jelentkezők szigetismereti versenyen is részt vehettek, sőt, híven a nagycsaládos rendezvények hagyományához, a szervezők véradásra is várták a megjelenteket.

A család néhányak szemében ugyanakkor teher: a gyermekét nevelő anya szerintük nem produktív állampolgár. Pedig a család a társadalom és a nemzet alapsejtje, nélküle nagyon nehéz a társadalmat életben tartani, fejlődését biztosítani. Manapság nagyon sok a csonka család. A gyerekek jelentős része nem a hagyományos közösségbe születik. Ellenben a háztartásoknak csupán néhány százaléka nagycsalád. Pedig ez a réteg neveli az összes gyermek több mint egynegyedét. Ők azok, akik a majdani nyugdíjak és egészségügyi költségek előteremtéséből jelentős mértékben veszik ki részüket. Nem véletlen hát, hogy az ENSZ és a nemzetközi családnaphoz kapcsolódva a NOE is ünnepi együttlétre hívta a családokat, a nagycsaládokat. Mert családban élni jó, nagycsaládban még jobb.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .