Célba ért adományok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Amint arról korábban már értesültek, a Katolikus Karitász a debrecen-nyíregyházi egyházmegyei karitásszal összefogva egyszeri, hárommillió forintos támogatást utalt ki a legrászorultabb családoknak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, miután június elején pusztító szélvihar és jégeső okozott jelentős károkat mintegy harminchétezer hektár ültetvényen és több mint hétezer épületben Tiszavasváritól Beregsurányig.
Az érintett településeken családonként tízezer forint támogatást biztosított a segélyszervezet. Az adományokat a Katolikus Karitász, a debrecen-nyíregyházi egyházmegye karitászközpontja, a katasztrófa sújtotta területek plébániái és a helyi önkormányzatok közösen osztották el. A támogatásból Kótaj községben 60, Kemecsén 60, Nyírbogdányban 65, Nyírturán 25, Nyírkalászon 30, Székely településen 20, Berkeszen 20 és Demecser-Borzsován 20 család részesült. A gyorssegély a Katolikus Karitász segélyalapjából és az adományozók felajánlásaiból tevődött össze. A segélyszervezet ezúton is hálásan köszöni a katasztrófát szenvedett szabolcsi családok nevében a támogatók önzetlen adományait.

a szerző országos igazgató

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .