Capestranóban temették el Mihályi Gézát

Kapisztrán Szent János születésének helye, a közép-olaszországi Capestrano testvérvárosi kapcsolatban áll Budapest első kerületével, ahol a Hadtörténeti Intézet mögött látható a szent bronzszobra.
Ezt a testvérvárosi kapcsolatot ápolta Mihályi Géza, aki nyolcvannyolc éves korában hunyt el Rómában. Hamvait Capestrano önkormányzatának jóvoltából a város temetőjében helyezték örök nyugalomra július 14-én, szombaton családja, barátai, tisztelői és a helyi hívek jelenlétében. A temetésen részt vett a város jelenlegi és korábbi polgármestere, akikkel Mihályi Géza baráti kapcsolatot ápolt, valamint Abruzzo tartomány tábori lelkésze.
A temetési szentmisén mondott homíliájában Németh László utalt arra, hogy a Kapisztrán Szent János ünnepére szervezett zarándoklatok alkalmat kínálnak majd arra, hogy megálljanak Mihályi Géza sírjánál, és az ő lelkesedésével építsék tovább a kapcsolatot Capestrano és Budapest között.
Magyarország római nagykövetségét Selmeci Balázs első beosztott, a szentszéki magyar nagykövetséget Érszegi Márk ügyvivő, a Szent István Alapítványt pedig, amelynek Mihályi Géza 1993 óta tagja volt, Szokoly György képviselte a szentmisén.

*

Mihályi Géza 1958-ban vette fel a kapcsolatot Kapisztrán Szent János szülővárosával, Capestranóval. 1966 óta minden év október 23-án, Nándorfehérvár itáliai hősének ünnepén népes zarándokcsoportot vezetett ide.

Forrás és fotó: Szent István Alapítvány

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .