Candida nővér száztíz éves

 

Candida nővér, születési nevén Alma Bellotti nyolcvanhárom évvel ezelőtt tett fogadalmat a kamilliánus nővérek rendjében. Szinte egész életét betegek ápolásával töltötte. 2000-ben költözött Luccába, a nővérek központi rendházába, ahol idén is nagy ünnepséget rendeztek a tiszteletére, hatalmas tortával. A születésnapon ott volt Italo Castellani luccai püspök, Giuliana Fracasso provinciális nővér, valamint rendtársai, barátai, rokonai.
A testileg és szellemileg is friss nővér különleges humorérzékkel, sajátos iróniával éli és szemléli az életet. Veneto tartományból származik. Nyolcan voltak testvérek, édesanyja arra tanította őket, hogy sokat imádkozzanak, a család minden este együtt mondta a rózsa­füzért. Az Úr minden rosszat a javára fordított, tudja, hogy ami keserű, az valójában édes.
„Candida Bellotti nővérnek, a betegek szolgálójának, aki Istennek hálás lélekkel ünnepli száztizedik születésnapját, a szentatya, Ferenc pápa – aki lélekben jelen van az örömteli évfordulón – szívbéli jókívánságait küldi” – olvasható a Vatikánból érkezett apostoli áldásban, amely nagyon meghatotta az ünnepeltet.
Candida nővér három évvel ezelőtt, a 107. születésnapján azt kérte, hogy megölelhesse Ferenc pápát. 2014. február 20-án a luccai rendházban élő szerzetes nővér elutazott Rómába, részt vett a Szent Márta-házban bemutatott szentmisén, ahol a pápa köszöntötte, és gratulált neki korához, egészségéhez. Bergoglio volt a kilencedik pápa, akivel hosszú élete során találkozott.
„Szeretni, szeretni, szeretni. Örömmel!” – válaszolta mindenkinek, aki a 110. születésnapján hosszú életének titkáról faggatta.

Forrás és fotó: Avvenire.it

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .