Búcsúmise és harangáldás

Musits Antal plébános, esperes örömét fejezte ki, hogy nagy létszámban gyűltek össze a hívek a Fehárvári út 88/a szám alatt található kápolnában. Erdő Péter beszédében hálát adott, hogy Krisztus jelen volt ezen a helyen, és kérte, hogy vegyen lakást a Boldog Meszlényi Zoltán vértanú püspökről elnevezett új templomban, illetve a hívők szívében is.


A búcsúszentmise után rövid szertartás keretében megáldotta a három harangot, melyek közül a legkisebben a következő felirat szerepel: „Szent György, vitézek és harcosok védőszentje, könyörögj érettünk!” A középsőre a következő szöveget írták: „Isten dicsőségére – a Szent Adalbert Egyházközség buzgó híveinek áldozatkészségéből készült e harang az Úrnak 1980-ik esztendejében.” Az idén öntött, háromszázhuszonöt kilogramm súlyú, bronzból készült harmadik harangot Gombos Miklós aranykoszorús harangöntőmester készítette „Boldog Meszlényi Zoltán vértanú püspök, könyörögj érettünk!” felirattal.

Fotó: Kissimon István

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .