Mindszenty-emlékérmek átadása

Amint Lezsák Sándor hangsúlyozta: a kitüntetéssel elsősorban azokra a személyiségekre szeretnék ráirányítani a figyelmet, akik életük példájával Mindszenty bíboros hitvallását szolgálják.

Az idén Bolberitz Pál egyetemi tanár, a Szent István Akadémia elnöke, Horváth János közgazdász, az Országgyűlés volt korelnöke és Ferencz B. Ervin OFM ferences szerzetes személyében három, olyan rendíthetetlen és sebezhetetlen sorsot bejárt kiválóságot tüntettek ki, akik életük minden pillanatában a Jóistent, a hazát és a Kárpát-medencei magyarságot szolgálták.


Laudációt mondott Horváth Béla, a Mindszenty Társaság tagja, Bartos Mónika országgyűlési képviselő, a Mindszenty Társaság tagja és Bágya Rita, a Mindszenty Társaság titkára.

A díj velejárója, hogy a díjazottak által javasolt három középiskolás fiatalnak átnyújtanak egy-egy, százötvenezer forintos karácsonyi támogatást, valamint egy-egy, százezer forint értékű kiskönyvtárat. Lezsák Sándor azt is bejelentette, hogy idén a Mindszenty Társaság húsz fiatalt részesített fejenként hetvenezer forintos ösztöndíjban.

A díjátadó ünnepség után a résztvevők az Országházban megkoszorúzták azt az emléktáblát, amely Mindszenty József 1956. november 3-án este nyolc órakor elmondott nevezetes rádióbeszédére emlékezteti az utókort.

Fotó: Cser István

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .