Búcsú a tanító nénitől

Csiszárné Tarcsi Judit tavaly az Év pedagógusa elismerést is megkapta. Gyerekek, szülők egyformán szeretik, tisztelik, bíznak benne. A hatvanegy esztendős pedagógus sok évtizedes tanítói pálya után most nyugdíjba vonul.

Öregdiákok, munkatársak, szülők, gyerekek köszöntek el tőle június elején. A lelkes szervezők valóságos műsorfolyammal készültek: maguk a köszöntők táncoltak, énekeltek, gitároztak. Előkerültek a régi fotók, amelyeket együtt nézegettek a kivetítőn, s meglepetésvendégekként eljöttek olyan kollégák is, akikkel Judit néni a pályát kezdte.


Ennyiből ismeretlenül is sejthetjük, mit gondolnak Csiszárné Tarcsi Juditról a diákjai. S hogy ő hogyan vélekedik a gyerekekről, arról így beszélt egy napilapnak: „A gyerekek tükrök, éppen ezért egy pedagógus minden szava és tette felelősség. A mai gyerekek nem rosszabbak, viszont érettebbek. Van, amit nálam is jobban tudnak, s én nem röstellek segítséget kérni tőlük. A gyerekek tudják, hogy a tiltásom mindig féltésből, tapasztalatból fakad, de ha baj van, számíthatnak rám.”

Nézzük a plakátot. Tükör. Judit néni bátran belenézhet.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .