A Ludovika hallgatói is helyt álltak a gáton

 

Éjjel-nappal hűséggel őrizték a gátat, nem számított nekik az sem, hogy a tizenkét órai váltás után is kint kellett maradniuk a terepen. Látszott rajtuk, hogy a feladat összekovácsolta őket. A 891 centiméteres tetőzés azt jelenti, hogy a Margit-szigetet ötven centi magasan öntötte volna el a Duna, ha nem építik a gátat, amely ráadásul két helyen meg is csúszott. Az utolsó pillanatban kellett támfalat építeni és megerősíteni a védművet, valamint folyamatosan meg kellett akadályozni a buzgárok továbbterjedését is. Megfeszített és elkötelezett munkát végeztek a hallgatók, úgy, hogy ők is, mint minden egyetemista, a vizsgaidőszak kellős közepén voltak.

A tábori lelkész szerint az ilyen nehéz helyzetekben különösen fontos egy tiszt példamutatása. „A pihenőidőben, a gáton is nagyon jó kérdéseket tettek fel a diákok a vallással kapcsolatban. Azért is fontos megfelelő válaszokat adni, mert ezekre a fiatalokra lesz bízva a jövőben a hagyományok, az egyház és a haza védelme”– fejezte be beszámolóját Kótai Róbert tábori lelkész.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .