Brückner Ákos Előd aranymisés

 

Brückner atya hétgyermekes tanárcsalád legidősebb fiaként kapta katolikus neveltetésének alapjait és a közösségben élt élet első élményeit. Így budai szentimrevárosi plébánosként az újjáalakított világi konventekben, a ciszterci obláció keretében, de más módon is, sikeres családpasztorációt folytathatott, a megváltozott körülmények ellenére is.


 

A budai ciszterci gimnázium diákját paptanárai példája vonzotta, de a rend működésének állami tilalma miatt 1989-ig a Győri egyházmegyéhez tartozó lelkipásztorként, sőt papnevelőként élhette meg szerzetespapi hivatását.

1976-tól Tatabánya-Óvárosban épített egyházközségi életet. A papnevelés egyébként egész életében hivatása része volt, s a mai napig is az. Példájával nemcsak a híveket, de fiatalabb paptestvéreit is erősíteni igyekszik Isten szeretetének útján.

Brückner Ákos Előd egyéniségétől távol áll önmaga ünnepeltetése. Aranymiséje, papságának 50. évfordulója a hálaadás alkalma, melyhez híveivel együtt csatlakozunk. Kívánjuk, hogy az évforduló legyen a ciszterci hivatások ébresztője is.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .