Börtönlelkészek lelkigyakorlata Egerben

Kettő kivételével az összes, így az állampusztai, a miskolci, a sátoraljaújhelyi, a szegedi, a nyíregyházi, a kaposvári, a tököli, a budapesti „fővárosi” és a „gyűjtő”, a szolnoki, a zalaegerszegi, a kalocsai, a székesfehérvári, a márianosztrai és a balassagyarmati büntetés-végrehajtási intézményekben szolgálatot teljesítő lelkészek vettek részt a témájában a Szent Pál-évhez kapcsolódó, Marics József berzencei plébános által vezetett lelkigyakorlaton.

Hajdú Miklós, a katolikus börtönlelkészek országos koordinátora céljaikról szólva elmondta, hogy negyedévente szoktak találkozni, három alkalommal egynapos továbbképzéseken, év vége táján pedig háromnapos, bentlakásos lelkigyakorlaton vesznek részt. Minden esztendőben lehetőleg az éppen aktuális eseményekhez alkalmazkodva alakítják programjaikat: tavaly a Szent Erzsébet-évhez igazodva Sárospatakon rendezték lelkigyakorlatukat. A koordinátor elmondta azt is, hogy jövőre Esztergomban tartják a Katolikus Börtönlelkészek Nemzetközi Szervezetének konferenciáját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..