Borban az igazság

Fotó: Kling Márk

 

A bor és bibliai ételek kóstolásával egybekötött esten Lőrincz Sándor újságíró kérdezte Varga László püspököt. A beszélgetés során szó esett a kereszténységben, a Bibliában, illetve a püspöki hivatalban megélt örömökről és humorról.
„A keresztény, krisztusi ember küldetése az örömhír továbbadása. Az örömhírt nem lehet lógó orral közvetíteni – fogalmazott a megyéspüspök. – Szent Ferenc azt mondta az első követőinek: semmi másnak nem kell hitelessé tennie a küldetéseteket, csak az örömnek. Ha látják rajtatok az örömöt, akkor el fogják hinni az emberek, amiről beszéltek. Mivel örömhírt hirdetünk, ezért az életünknek nagyon fontos része az öröm. A megtért keresztény ember életének a középpontjában Isten országa áll. Ez pedig nem más, mint igazság, béke és öröm a Szentlélekben. Nem lehet másképpen hirdetni Isten szereteturalmát.”
Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke pohárköszöntőjében a somogyi borokat méltatta, azután Maczkó Mária Magyar Örökség díjas énekművész bordalokat adott elő. Az esten Tolnai Mária szépirodalmi idézeteket olvasott fel, majd Hujber László, a balatonboglári Hujber Pincészet tulajdonosa kóstolásra kínálta borait.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .