Bocsánatot kért a Lidl a keresztek eltüntetéséért

Santorini látképének retusált fotója az Európa-szerte árusított Eridanous termékcsalád élelmiszereinek csomagolását díszíti: a kínálatban többek között olívaolaj, görög fűszerkeverék, fetasajt, saláták és péksütemények szerepelnek. A csomagolás dizájnja elsőként Belgiumban váltott ki heves vitát, de Dominik
Duka bíboros, prágai érsek is nemtetszésének adott hangot. A cseh főpásztor Görögország prágai nagykövetéhez írt nyílt levelében fejezte ki tiltakozását.
Az áruházlánc azzal indokolta a fotó manipulálását, hogy senkinek a meggyőződését nem akarta megsérteni a csomagolással – most azonban közleményben volt kénytelen elnézést kérni a nemzetközi felháborodás miatt: „Elnézést kérünk mindazoktól, akiket az Eridanous termékcsalád dizájnja megsértett. Hibát követtünk el, amit igyekszünk mihamarabb kijavítani, és kiemelt prioritással kezelni.”
A keresztek eltüntetése főként a közösségi médiában váltott ki heves indulatokat, többen azt is jelezték, hogy nem fognak a Lidl üzleteiben vásárolni.

Forrás: Reuters.com

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .