Bizalom és bátorság

A magyarországi rendtartományt Lobmayer M. Judit tartományfőnöknő, valamint Gazdag M. Gemma és Ulrik M. Monika nővérek kép­viselik, Németh M. Luca nővér pedig tolmácsként segíti a munkájukat.
A mostani káptalan témája: „Bizalom és bátorság.” A Boldogasszony Iskolanővérek kevéssel is megelégedve, örömmel áldozzák egész életüket azért az egységért, amelyért Jézus Krisztus küldetett. A világ minden tájáról érkezett rendtagok kettős céllal gyűltek össze: hogy kijelöljék a közösség életének és küldetésének jövőbeli irányát, illetve hogy megválasszák az általános főnöknőt és tanácsosait a következő hat évre.
A nővérek kérik rendtársaikat, társult tagjaikat, családtagjaikat és barátaikat, hogy imádkozzanak értük az útkeresés és döntéshozás idején. Hálásak mindenkinek, aki mellettük áll és imádkozik értük, hogy továbbra is bátran tegyék kockára mindenüket és egész lényüket a Jézus Krisztustól kapott küldetés kedvéért.
A Boldogasszony Iskolanővérek kongregációját Boldog Mária Terézia Gerhardinger alapította 1833-ban, Bajorországban. Az apostoli szerzetesi életet élő nők nemzetközi kongregációja ma több mint kétezer-ötszáz rendtagot számlál, akik öt kontinens harminc országában vannak jelen. Küldetésüket a nevelés szolgálata által valósítják meg. Nevelésüket az a szemlélet hatja át, hogy a világ megváltoztatása a személyiség átformálásán keresztül valósulhat meg.

Forrás: Boldogasszony Iskolanővérek

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .