Betlehem – ablak a világra

 

Miközben rakéták robbannak, katonák, békés polgárok és gyerekek halnak meg mindkét oldalon, Betlehemben, ebben a huszonötezres városban új jövő születik. Vera Baboun palesztin irodalomtörténész, az angol–amerikai irodalom tanára, iskolaigazgató és öt gyermek édesanyja a Fatah-mozgalom tagja. A város képviselő-testületének élén a béke és az önálló palesztin állam útját kívánja egyengetni. Tudja, hogy Betlehem nagy zarándokforgalmával a Szentföld ablaka a világra, s a világ ablaka Palesztinára.


A nemrég megválasztott városvezető két fontos programpontot tűzött zászlajára: jelentős infrastruktúrafejlesztést kíván végrehajtani a városban (vízhálózat, csatornarendszer és utak), valamint támogatni akarja azokat a beruházásokat, amelyek a zarándok-, illetve a turistaforgalom növekedését segíthetik elő.
Az új polgármester határozottan válaszolt az újságírók érdeklődésére: „Mi, keresztények szám szerint kevesen vagyunk, de itt vagyunk, jelen vagyunk! (…) Nekünk, asszonyoknak megvan a magunk stílusa, a magunk technikája. Mindkét nemre szükség van a helyi és a nagypolitikában is.”

 

Köszönjük a béke és fejlődés reményét Betlehemből, Baboun asszony!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .