Családi lelkinap Szombathelyen

 

A rendezvény keretében a gyermekek a Brenner János Általános Iskola pedagógusainak segítségével kézműves foglalkozásokon tehették próbára kézügyességüket. A közösen elfogyasztott ebéd után több program közül is választhattak a résztvevők. Délután közös szentségimádást tartottak a székesegyház Madonna-kápolnájában. A szervezők gyónási lehetőséget is biztosítottak, amellyel sokan éltek. Nagy számban vettek részt a Brenner János Kollégium dísztermében tartott Kérdezz-felelek a püspök atyákkal című találkozón is, ahol tartalmas és kellemes párbeszéd alakult ki a jelen lévő Veres András és Székely János püspökök, valamint a családok között. A lelkinap a délután három órakor bemutatott szentmisével ért véget.

A nap folyamán és a rendezvény után is sokan fogalmazták meg, milyen örömöt jelentettek számukra a tartalmas programok. Többen megemlítették azt is: bíznak abban, hogy a jövőben a lelkipásztorok, valamint az egyházmegyei fenntartású óvodák és általános iskolák is nagyobb számban lesznek jelen ezen a hagyományos családi eseményen.

A program zárásaként a plébánia kihirdette jövő évi családos rendezvényeinek időpontjait és helyszíneit. A 2013. évi családi majálisra a répcelaki Szent István Király Plébánián kerül sor május 11-én. A következő adventi családi lelkinapot pedig 2013. november 23-án rendezik meg a zalaegerszegi Mária Magdolna Főplébánián.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .