Bepillantás egy közösség mindennapjaiba

A tanulmányi kirándulás első állomásán, Petőfiszállás-Pálosszentkúton Balla Péter Barnabás plébános, a konvent házfőnöke és Pál Dániel Csaba pálos szerzetes látta vendégül a titkárság munkatársait. A szentmise után a házigazdák bemutatták a kegyhely történetét, és bepillantást engedtek közösségük mindennapjaiba is.
Ezután Baja városát ismerhették meg a vendégek, Fekete Szabolcs esperes plébánosnak köszönhetően. A csoportot a városháza dísztermében Csubákné Besesek Andrea alpolgármester fogadta. Megtekintették a Bácskai Kultúrpalotát, majd rövid látogatást tettek a Ciszterci Házban. Ezután a bajai belvárosi templomban Kosóczki Tamás orgonaművész, kántor, karnagy előadását hallgathatták meg a vendégek, akiket Binszki József plébános köszöntött. A bajai látogatást vezetett városnéző túra zárta.
A kirándulás második napja Kalocsán kezdődött, a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban, ahol Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét. A titkárság munkatársai ezután a templomról hallhattak rövid ismertetőt, és Leányfalusi Vilmos kanonok, karnagy, orgonaművész előadásában gyönyörködhettek. Majd megtekintették az Astriceum Érseki Múzeumot, illetve a Kalocsai Főszékesegyházi Könyvtárat.
Délután Vincze Attila hajósi plébános fogadta a vendégeket. A nap záróprogramja a hajósi barokk kastélyban tett séta volt.
A két nap során Fülöp Ernő, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye irodaigazgatója kísérte a vendégeket.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .