Beleállni Isten szelébe

Istenhez tartozni állandóságot jelent. Ő az út, a fix pont, ami nem bizonytalan és nem változik: a Biblia pedig segít a hozzá vezető úton – mondta Kruppa Levente, a Rózsák terei görög katolikus templom lelkipásztora az „Élesztő” – Görög Katolikus Ifjúsági Misszión május 16-án.

Papp Miklós nyíregyházi parókus elmondta a fiataloknak, hogy most vannak az „élet elején”, s az a feladatuk, hogy beleálljanak Isten „szelébe” – transzcendenciájába. Célokat kell kitûzniük maguk elé azért, hogy ne később derüljön ki: ezt nem így akartam.

„A 19-22 éves kor közötti életszakasz a legveszélyesebb. Több nagy döntés van az életedben, az egyik a párválasztás, a másik, hogy milyen szakmát választasz, esetleg szerzetes, vagy pap akarsz-e lenni? Mit kell csinálnotok? Sokat imádkozni – ami azt jelenti, kifeszíted a vitorláidat. Jó házastársat szeretnél? Már most imádkozz érte minden nap! Foglald imáidba pályaválasztásodat is, akkor megtalálod azt, amit szeretsz” – mondta Papp Miklós.

A parókus felhívta a résztvevők figyelmét arra, hogy a szexualitás szent dolog. Lélekben kell készülni a szülőségre, imádkozni kell a leendő gyerekeinkért. Aki el van keseredve, annak nem szabad meggondolatlanul lépnie, ilyenkor a nagy döntésekkel várni kell. Jó ösztönző lehet, ha az íróasztalon szem előtt van mindig egy kedves mondat a Szentírásból, mely erőt tud adni a napi munkában.

„Hívjátok el ismerőseiteket, barátaitokat hittanra, misére! Reálisan kell nézni a jövőbe, se a túl magas, se a túl alacsony mérce nem jó, mert olcsón nem lehet boldognak lenni. Ha nem úgy élünk, mint mások, bolondnak is nézhetnek, de ettől nem kell félni. Amikor valami összeomlik az életedben, nézz fel Jézusra, aki megmutatta, hogy az úton végig kell menni.” – fejezte be beszédét Papp Miklós.

A délután folyamán filmvetítést láthattak a fiatalok, a beszéd után közös imát tartottak, majd kérdéseket tehettek fel a lelkipásztoroknak. A közös agapé után az Eucharist együttes zenés tanúságtételét hallhatták az ország különböző részéből érkező fiatalok.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .