Békesség e háznak…

A főpásztort Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófa­védelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte, aki hangsúlyozta: „Ezzel a házszenteléssel megerősítjük, hogy Jézus a mi lakásunkban is jelen van, vigyáz ránk.”
Varga László püspök e szavakkal áldotta meg a tűzoltóság épületét: „Urunk és Istenünk, hálát adunk neked, hogy vannak, akik bajba jutott embertársainkon akár az életük kockáztatásával is készek segíteni. Közéjük tartoznak a tűzoltók és a katasztrófavédelem munkatársai. Kérünk, áldd meg ezt az épületet, lakjanak itt a békesség és az egység angyalai. Áldd meg, Istenünk a katasztrófavédelem minden dolgozóját, akik önfeláldozó szolgálatukkal védenek bennünket és értékeinket. Áldd meg családtagjaikat és szeretteiket. Szent Kristóf közben­járására óvjon meg benneteket minden bajtól a mi Urunk Istenünk, akkor is, amikor katasztrófa esetén végzitek munkátokat, vagy mikor kiképzésen, készenlétben vagytok.”
A szertartás a házszenteléseknél szokásos rövidítés, az évszám és a C + M + B felírásával végződött, melynek jelentése: „Christus Mansionem Benedicat”, vagyis „Krisztus áldja meg e hajlékot!”.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .