Bécsi könyvritkaság – magyar fordításban

A kötet illusztrációi az Osztrák Nemzeti Könyvtár XII–XV. századi kincsei közül kerültek ki, nagy részük fóliás aranynyomtatás. A képek forrásául szolgáló kódexek között a Szent Vencel-bibliát és a legrégebbi német kéziratokat éppúgy megtaláljuk, mint a Nápolyi Bibliát. Pazar marhabőr borító, aranyozott csat és veretek ékítik a tekintélyes méretben, ezerhetven aranyozott lapélű oldalon közreadott Szentírást. A különleges bibliakiadás szövegét a Káldi Neovulgáta-fordítás adja.

Andreas Kaulfuss, az IKAR Kiadó képviselője és Tarjányi Béla biblikus professzor, a Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat ügyvezető elnöke Erdő Péter bíborosnak, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökének ajándékozta a mindössze hatszáz példányban megjelenő Biblia egyes sorszámot viselő példányát. A kiadók képviselői felkérték a főpásztort, hogy az úgynevezett Bécsi Arany Biblia egy másik (fehér bőrkötésű) példányát ajándékul adja át XVI. Benedek pápának.

A www.becsiaranybiblia.hu honlapon keresztül lehet megrendelni a Bécsi Arany Bibliát.

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .