Bátrak vagyunk!

Korábbi fenntartónk, Kazincbarcika város önkormányzata nem tudta tovább működtetni az általa fenntartott középiskolát – tárja elénk a tényeket Petróczi Gábor igazgató. – A katolikus egyház már korábban is érdeklődött gimnázium átvétele iránt. Ternyák Csaba egri érsek tárgyalt a város vezetőivel, tájékoztatta az érintett pedagógusokat és a diákokat az átvételi tervekről. Miután a Szalézi Szent Ferenc Társaság is érdeklődött, az érsek úr úgy döntött, hogy rendjükre bízza az iskolát. Hiszen a szaléziak Kazincbarcikán már tizenöt éve sikeresen működtetik a Don Bosco Szakiskolát, ahol hátrányos körülmények között élő fiatalokat nevelnek. A szalézi rend átvehette a kazincbarcikai plébánia és a hozzá tartozó öt fília irányítását is. 

   

Az újonnan átvett iskolába Andrásfalvy János atyát jelölték ki rendi képviselőnek, aki nevelési igazgatóhelyettesi munkát lát el, valamint hittan- és etikaórákat tart.

 Fotó: Lengyel Erzsébet

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .