A Báthory-iskola bővítésére készülnek Nyírbátorban

Az eseményen részt vett Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke; az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviseletében Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár és helyettese, Fülöp Attila; Simon Miklós, a térség választott országgyűlési képviselője és Máté Antal, Nyírbátor város polgármestere.
A beruházás Magyarország kormánya és az intézmény fenntartója, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye támogatásával valósul meg, értéke 1 milliárd 282 millió forint.
A Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium 3220 négyzetméteres épületrésszel, tantermekkel és tornateremmel bővül, a már meglévő épületszárny átalakításával. Kilencszázötven négyzetméteren készül el az új főzőkonyha és az ebédlő. A beruházás összesen 4170 négyzetméteres területet érint.
A terveket Balázs Tibor Pro Architectura-díjas építész készítette. A kivitelezési munkálatokat a Nyír-Komplett Kft. végzi. Az épületegyüttes műszaki átadásának tervezett határideje 2018 áprilisának vége – derül ki Rácz Tiborné intézményvezető beszámolójából.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .