Bátaszék ünnepe

A lebontással egy időben megkezdődött a felújítás tervezése is. A szakszerű, gondos és összehangolt munka következtében az összes érintett szakhatóság támogatásával rövid időn belül elkészültek a tervek, és az építési engedély jogerőre emelkedett. A kivitelezés az idei év februárjában kezdődött meg, és október végére be is fejeződött.

Az elkészült toronysisak teljes egészében új építmény, de külalakját, méreteit tekintve a lebontott szerkezet tökéletes mása. A beruházás részét képezi a torony homokkő épületdíszeinek (párkányok, szobrok) restaurálása is, így a teljes rekonstrukció november végével zárul majd. Az új torony felépítésének költsége százmillió forint volt.

Az összesen mintegy százötvenmillió forint értékű felújításhoz pályázat keretében harmincmillió forint támogatással járult hozzá az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Közel húszmillió forint gyűlt össze a helyi és elszármazott bátaszéki lakosok, a vállalkozások és cégek segítőkészségének és nagyvonalúságának köszönhetően. A fennmaradó összeget az egyházmegye biztosította.

A felújított templom átadására és megáldására október 26-án, vasárnap került sor hálaadó szentmise keretében, melyet Udvardy György pécsi megyés püspök mutatott be.

Pécsi egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .