Balassi-mise a Szent István-dómban

 

A szentmise bemutatásában közreműködött Ägidius Zsifkovics kismartoni (eisenstadti) püspök, Toni Faber, a Szent István-székesegyház (Stephansdom) plébánosa, Pál László püspöki vikárius, Varga János, a Collegium Pazmanianum rektora és Vencser László, az Ausztriai Idegennyelvű Katolikus Lelkészségek Országos Igazgatósága igazgatója.


 

Az istentiszteleten Balassi-emlékéremmel – Rieger Tibor M. S. mester-díjas szobrászművész alkotásával – tüntettek ki egy, a burgenlandi magyarok lelki fölemeléséért tevékenykedő horvát nemzetiségű egyházi személyt.

A misén a Misztrál együttes és a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa zenélt.

A bécsi magyar és osztrák érdeklődőkön kívül több magyar közéleti személyiség, közöttük számos országgyűlési képviselő is részt vett a szertartáson.

A két megszentelt szablyát – amelyeket Fazekas József fegyverkovács készített – februárban, immár tizenhetedik alkalommal, Budapesten nyújtják át a Balassi-kard idei kitüntetettjeinek: egy magyar költőnek és egy francia műfordítónak.
EMMI

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .