Ázsia

Megölték az utolsó keresztényt a szíriai Homszban

Meggyilkolták Homsz központjában a nyolcvannégy éves Eliasz Manszur görög ortodox keresztényt, miután a civil lakosságot evakuálták a városból. Nem akarta elhagyni otthonát, bár tudta, hogy élete veszélyben forog, de fogyatékkal élő fiát akarta gondozni. A család lakhelyén, a Vadi al-Szajeh negyedben keresztények és szunnita muzulmánok laknak, s e terület jelenleg a szíriai hadsereg és a felkelők harcának kereszttüzében van. A Fides missziós hírügynökség forrásai szerint október 31-én támadás érte a város Hamidijeh negyedében lévő jezsuita rendházat. Az épület könnyebb sérüléseket szenvedett, de áldozatok nincsenek. (VR)

Kína és a Szentszék párbeszéde

Fernando Filoni bíboros a közelmúltban javaslatot tett egy Kína és a szentszék közötti magas szintű bizottság létrehozására, amely az ázsiai ország katolikusainak életét érintő megoldatlan kérdésekkel foglalkozna. Ez nagy reményt jelent a jövő szempontjából – állapította meg Hongkong püspöke, John Tong Hon bíboros (képünkön). A főpap szerint szükség van a párbeszédre, mert nélküle nem lehet megoldani a még nyitott problémákat. A dialógus által felszámolhatók a félreértések. (VR)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .