„Az Úr gyógyítsa és védelmezze”
Fotó: Vatican News

 

Katekézisében Ferenc pápa a szegények megsegítésének fontosságáról beszélt éppen, amikor a zavarodottan viselkedő lány egyre közelebb ment az emelvényhez. Az őrök vissza akarták tartani, de Ferenc pápa szólt nekik, hogy hagyják, hadd jöjjön. A lány fölment hozzá, megállt vele szemben, nézte egy darabig, majd szaladgálni kezdett az emelvényen.
Miután a Szentatya köszöntötte az olasz zarándokokat, a következőket mondta: „Láttuk ezt a lányt, nagyon szép lány, igen, szép. Ez a szerencsétlen lány beteg, nem tudja, mit csinál. Kérdeznék valamit, és mindenki válaszoljon magában, őszintén: Imádkoztam érte, amikor megláttam? Imádkoztam azért, hogy az Úr gyógyítsa meg és védelmezze? Imádkoztam a szüleiért, a családjáért? Ha egy szenvedő embert látunk, mindig imádkoznunk kell érte! Segítsen nekünk ez a jelenet abban, hogy mindig föltegyük ezt a kérdést: Imádkoztam ezért az emberért, akit láttam, és aki láthatóan szenved?”
Ezután Ferenc pápa megfogta a lány kezét, a szemébe nézett, majd a gyermek lement az emelvényről. Az audiencia végén Ferenc pápa külön odament hozzá és családjához.

Forrás: Avvenire, Euronews
Fordította: Kuzmányi István

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..