Az üldözött keresztények megsegítéséért

 

Megbízható felmérések szerint napjainkban is ötpercenként ölnek meg egy-egy keresztényt a vallása miatt. Imádságainkban rendszeresen megemlékezünk róluk. Semmiképpen sem szeretnénk senkiben ellenérzéseket kelteni az üldözőkkel szemben, és még kevésbé akarunk bárkit bosszúállásra ösztönözni. A vértanúkról való megemlékezés kezdetektől fogva hozzátartozik Egyházunk életéhez. Ugyancsak ősi gyakorlat a szükséget szenvedő hittestvérek támogatása, s ebben első helyen állnak azok a keresztény családok, amelyeket hazájukból elüldöztek, templomaikat, otthonaikat és iskoláikat pedig romhalmazzá tették. Az üldözött keresztény testvéreink megsegítésére karácsonyig bezárólag ismételten kérjük pap testvéreink, a hívek és minden jó szándékú ember nagylelkű adományát az alábbi számlaszámra: Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, 11100104-18181490-14000003.
Már a két évvel ezelőtti gyűjtéskor is megtapasztalhattuk nagylelkűségüket, amikor is 126 millió forinttal tudtuk támogatni a Közel-Keleten üldözött keresztény testvéreinket. Minden forint segítséget jelent abban, hogy elűzött testvéreink visszatérhessenek azokba a városokba és falvakba, melyekben őseik évszázadok, sőt évezredek óta éltek. Keresztény testvéreink nevében is megköszönjük nagylelkű támogatásukat.
Budapest, 2018. szeptember 5.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .