Az újságírói hivatásért

Az újságírói hivatás megbecsülésének jeléül a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2001-től minden évben ösztöndíjjal jutalmazza a média egy-egy munkatársát a keresztény értékrend szakmailag megalapozott és hiteles képviseletének elősegítéséért a nem egyházi sajtóban. A püspöki konferencia jelölései alapján a püspökök testülete ebben az évben Vörös Istvánnak, a kalocsai Korona Rádió munkatársának adományozza a Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíjat.


Vörös István 1985-ben született Kalocsán. A Szent István Gimnázium elvégzése után a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, magyar–pedagógia szakon szerzett diplomát. Fő tevékenységét, a rádiózást 2009 januárjában kezdte el. A kalocsai Korona Rádióhoz került, ahol kezdetek óta fokozott figyelmet fordít a keresztény értékek közvetítésére, valamint a főegyházmegye eseményeinek közzétételére. Az írott sajtóban is aktív. 2011-ben a Kalocsai Hírlap munkatársa lett, 2014 óta pedig a Kalocsai Néplap külsős újságírójaként dolgozik. Több mint negyven cikket, tudósítást, publicisztikát és interjút írt, valamint ennél is több rádiós hanganyaggal gazdagította a Korona Rádió archívumát, amelynek gondozásában, rendszerezésében is részt vesz.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .