Az összetartozás kötelékei

A praktikus imafüzet két részből áll: a kilenc nap felkínált liturgiája a mártüriát, az odaadás áldozatát, majd egyes napok szerint egy-egy ferences atyát állít a középpontba. Az elmélkedő imát Isten szolgáinak életéből vett történetek segítik, végül pedig képi és egyéb ábrázolások, különféle írások következnek. Mindez lehetőséget kínál a hét szerzetes pap közelebbi megismerésére, s egyszersmind imádság azért, hogy az egyház elismerésével és megpecsételt, kihirdetett ítéletével mielőbb a boldogok sorában tisztelhessük őket.

Az imádságok végezhetők közösségben, egyénileg vagy pap, illetve világi előimádkozó vezetésével az itt közölt vagy rövidebb formában is. (Ehhez érdemes áttanulmányozni az imafüzet használatáról írottakat.) Az ajánlott liturgia kiegészíthető körmenettel, képkihelyezéssel vagy más ismert és használatos áhítatgesztussal.

A füzet segítségével végzett imádságok különösen alkalmasak a (ferences) család imatapasztalatának elmélyítésére, valamint a papi és szerzetesi hivatások kiesdésére, illetve a meglévők megerősítésére. Az imákat bizonyára örömmel fogadják azok, akik itt a földön sokat tettek Isten országa épüléséért, megmaradásáért, virágzásáért. (Az esetleges imameghallgatásokat a rendi központban vagy az iroda@ofm.hu címen is jelezni lehet.)

A kiadvány ingyenesen beszerezhető a Ferences Tartományfőnökségen (1026 Budapest, Margit krt. 23.). A füzetet kérésre megküldik a megadott címre.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .