Az ördög fél Pio atyától

Piero Catalano, a Reggio Calabria-Bovai Főegyházmegye ördögűzője Gabriele Amorthnál „tanulta a szakmát”. Munka közben gyakran hívja segítségül Pio atyát, akit a gonosz egyszerűen csak „szakállas embernek” hív, vagy polgári nevén Francesco Forgioneként említ.
Piero Catalano egy, az interneten terjedő szellemidéző játék, a Charlie Charlie kihívás miatt került a média figyelmének középpontjába: ő volt a vezetője annak a tanácskozásnak, amelyet egy Reggio Calabria-i iskolában tartottak, hogy megvitassák az ehhez hasonló horrorjátékok veszélyeit.
Piero Catalano önkéntesként kezdte a munkáját a Fokoláre mozgalom fiataljai között, a Gen közösségben. 1988-ban szentelték pappá. Jelenleg a Nepomuki Szent János és Néri Szent Fülöp-templom plébánosa a calabriai Arangeában. Tizennyolc éves kora óta érdeklődik az ördögűzés iránt: először a szabadító imát gyakorolta rendszeresen, majd évekig Gabriele Amorth-nál tanult, akinek lelki gyermeke lett. Catalanót három éve nevezték ki ördögűzővé.
Irodájában megtalálható számos szent ereklyéje, melyeket az ördögűzés során használ. Legtöbbször Pio atyát szokta segítségül hívni, akit különösen kedvel. A szent gyakran meg is jelenik az ­ördögűzés során. „A megszállott ember félni kezd, és azt kiáltozza, hogy itt egy szakállas alak – avat be munkájába ­Catalano. – Ilyenkor meg szoktam kérdezni: »Lehet, hogy ez a szakállas ember Pio atya?« A démon rögtön válaszol: »Nem, ő Francesco For­gione.« Az ördög még Pio atya nevének kimondásától is fél.”
Catalano szerint a gonosz jelenlétét, a megszállottságot vagy a zaklatást a démon tipikus reakciói alapján lehet felismerni: „Erre utal például, hogy ha ráteszem a kezem az illető ember fejére, ő elrántja azt, vagy nagyon hideg lesz a bőre, esetleg öklendezik, hány­ingere van és hasonlók. Ha ördögi jelenlét nem tapasztalható, akkor csak a szabadító imát mondom el.”
„A démon mindet megtesz annak érdekében, hogy megkísértse az ördögűzőt – mondja Catalano. – Egyszer azt kérdezte tőlem, mennyi pénzért állok át az ő oldalára. Erre nevetni kezdtem, mivel a szegénységre esküdtem fel. Még a temetésemre sem tettem félre, mindent megosztok a szegényekkel. Az ördög azt válaszolta, hogy rögtön véget vet az életemnek. Én pedig azt feleltem neki: nem tud, mivel én Jézushoz tartozom.”

Forrás és fotó: Aleteia.com
Fordította: Benke Zsuzsa

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .