Az önkénteseket segítik

A nyolcórás tréning előtt a segítőket és a munkatársakat Seszták István főhelynök köszöntötte, és tolmácsolta Kocsis Fülöp érsek metropolita üdvözletét is.
A Katolikus Karitász országos központja az egyházmegyei karitászközpontokkal együttműködve különböző képzéseket – alap-, beteglátogató és időslátogató tanfolyamokat – szervez, melyek célja az önkéntesek karitatív munkájának hatékonyabbá tétele. Az országos központ mindhárom képzéshez saját tananyagot dolgozott ki, hogy az önkéntesek országszerte egységes elvek és módszerek alapján végezzék segítőtevékenységüket.
A tréning alapvető célja, hogy az önkéntes munkatársak segítséget kapjanak csoportjuk szervezéséhez, programjaik lebonyolításához és az ezekhez szükséges források előteremtéséhez, valamint ahhoz, hogy munkájukat a segítő szeretet lelkiségével tudják megélni. Fontos cél az is, hogy a rászorulók érdekében végzett önkéntes munka a lehető leghatékonyabb legyen.
A szakmai napot Kissné Suta Mariann szervezte és koordinálta. A program üde színfoltja volt az ebéd előtti rövid színdarab, amelyet az Ekhós Rajkók Gyermek Színjátszó és Bábcsoport adott elő, nagy sikerrel.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .