Az Olvasó írja

Fontos, hogy sokféle ember foglalkozzék azzal, hogyan lehetne mentálisan befolyásolni az embereket, hogy ne önpusztító élvezetekben keressék örömeiket, hanem fogadják el a Biblia által ajánlott utat a boldogsághoz. Ne az erkölcstelen élet, az ital vagy drog legyen az eszköz az oda vezető út keresésekor. Ma már mindenki látja ezt a problémát, és a küzdelem is elkezdődött ellene. De ha már bajba jutott embereket akarunk gyógyítani, mentálisan meggyőzni a jó útról, az sokkal nehezebb, mint eleve úgy nevelni, hogy ne kerüljenek oda.  Úgy lehetne mérsékelni a már elindult folyamatot, hogy azok, akik még nincsenek benne, megismerjék a Biblia által ajánlott utat a tartós boldogsághoz. Ez áldozatokkal jár ugyan, de a történelem már igazolta, hogy megtermi a gyümölcsöt.

 

Katona Pál
Földeák

A hagyományok köteleznek

Az elmúlt évtizedek hagyományait követve tartották a januári szentségimádást Győr-Szigetben, a Szent Rókus-templomban. A reggeli szentségkitételt követően egész nap adoráltak a szigeti és más városrészből érkező hívők. A záró szentmisén Zsebedics József kanonok, plébános homíliájában történelmi visszatekintést adott az elmúlt közel száz esztendőre, kiemelve Breyer István nagy tekintélyű győri püspök személyét, aki a trianoni tragikus eseményeket követően rendelte el, hogy az év minden egyes napján a vármegye minden egyes templomában tartsanak szentségimádást hazánk felemelkedéséért. A kanonok megemlékezett az áldott életű Timaffy László egykori szigeti kántorról és a száz évvel ezelőtt született Schmidt Ferenc államügyészről, szigeti egyházközségi elnökről, a későbbi Győri Katolikus Autonómia elnökéről is, akik az egyház számára igen nehéz ötvenes években is mindent megtettek, hogy az évenkénti, január 9-én tartandó győrszigeti szentségimádás folyamata meg ne szakadjon.

Schmidt Péter főorvos,
a Győr-szigetiek Baráti Körének elnöke

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .