Az Olvasó írja

Csakhogy a 2000 szeptemberében történt boldoggá avatása óta János Pápa sírja nem az altemplomban van, hanem a Szent Péter-bazilika Szent Jeromos-oltára alatt. Üvegkoporsóban látható a pápa romlatlan holtteste pápai díszben. Istennek hála, a napokban tértem vissza Rómából, és magam is meggyőződtem erről. A boldoggá avatás egy orvosilag megmagyarázhatatlan gyógyulás után következett be. A „miracolata”, vagyis a csodásan meggyógyult személy az akkor (1965-ben) huszonkét éves Catherina Capitani fiatal apáca volt. Betegsége miatt tizennégy operáción volt már túl. Nem volt már gyomra, epéje, hasnyálmirigye, lépe. Az orvosok lemondtak róla. Caterina nővér nagy tisztelője volt a már elhunyt pápának, és rendtársaival buzgón kérte szeretett pápája közbenjárását: és a csoda bekövetkezett. Álmában látta meg a pápát, amint ágyához lép, kezét testére teszi, és így szól: „Ne félj, vége, minden rendben van, meggyógyultál.” Caterina ébredés után enni kért, teljesen rendbe jött, ma is jó egészségnek örvend, az agrigentói kórház nővéreinek elöljárója. Gyomra csak barackméretű, kioperált szervei ellenére semmilyen gyógyszerre sem szorul, bármit el tud fogyasztani. Szerinte az a csoda, hogy azóta is a pápa gondoskodó szeretetével él együtt egészségben.

Dr. Polcz Iván

Imádság gyógyulásért

A feltámadt Jézus, akiben hiszünk, ma is él, és ma is gyógyít köztünk és általunk, a hitünk és imáink által, amint azt magam is tapasztaltam októberben Vácon, a székesegyházban tartott gyógyító imanapon, amelynek fontos része volt a szentmise, melyet Varga Lajos segédpüspök celebrált. Homíliájában alaposan körüljárta a gyógyító ima témáját.

A csodás gyógyulásokat Isten jelként, ajándékként adja, hogy megtérésre hívjon ezek által, és felkészítsen a teljes és örök gyógyulásra, a feltámadásra az ő országában. A váci gyógyító imanap keretében október 5-én mintegy kétszázötven ember – a jelenlévők mintegy harmada, a jelen lévő betegek mintegy fele – tapasztalt gyógyulást vagy lényeges javulást, amint az a visszajelzésekből kiderült. Volt, aki meghatottsággal küszködve mondta, hogy „itt volt a daganat a nyakamon”, ami aztán két perc imádság után eltűnt. Rövidlátó nyerte vissza a látását, nagyothalló a hallását, addig ízületi fájdalomtól szenvedő a teljes járóképességét. Mindezt tanúságot tevők igazolták. A szentélytől visszafelé jövet ott ment el mellettem egy néni, kezében vive a botját, amire addig támaszkodott. A nap programjait a brit katolikus karizmatikus Cor et Lumen Christi (Krisztus Szíve és Fénye) közösséget alapító Damian Stayne vezette, aki az Emmausz közösség szervezésében és vendégeként járt Magyarországon. A jelenlévőket arra kérték, hogy ki-ki tegye a kezét beteg szomszédjára, így imádkozva érte, kérve Isten kegyelmét. Így történt egyszerű hívek közbenjáró imájára a sok gyógyulás. <

Tárkányi Ákos

Ember, emlékezzél!

Érdeklődéssel olvastam Ember, emlékezzél – Őszi séta a Kerepesi temetőben című írásukat (Új Ember, 2008. november 2.), amelyben nemzetünk jeles alakjairól emlékeznek meg – a távolabbi és a közelmúlt kiemelkedő személyiségeinek sírját bemutatva. Kiegészítésül hozzáfűzném: itt nyugszik Kada Lajos érsek is (1924-2001), aki apostoli nunciusként szolgálta egyházát Közép-Amerikában és több európai országban is, és nagylelkűen támogatta a magyarországi egyházat, sokan lehetnek hálásak neki. Ne felejtkezzünk el róla sem! Sírja a temető hátsó falánál található.

G. L.-né
Budapest

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .