Az isteni Ige szeretetében

A most felszentelt Hurgoi Sándor Erdélyben született, 1984-ben. A gyulafehérvári kisszemináriumban tanult, majd belépett az Isteni Ige Társaságába. Az ideiglenes fogadalom után a rend kétéves gyakorlatra küldte brazíliai misszióba. Az örökfogadalmat tavaly tette le.

A másik két verbita misszionárius, Tengan Sebastian és Kponor Lawrence együtt érkeztek Magyarországra Ghánából, 2006-ban. Sebastian atya 1975-ben született. Egy kilencgyermekes családban nőtt fel az ország északi részén található Sabuli nevű faluban. A középiskola elvégzése után három évig egy kórházban dolgozott. Egyetemre, valamint a verbita rendbe is jelentkezett, és mindkét helyre felvették. Ő a szerzetesi, papi hivatást választotta.


A noviciátus után kérdezték meg elöljárói, eljönne-e Magyarországra. 2011-ben itt tette le az örökfogadalmat, és fejezte be tanulmányait. Lawrence atya 1978-ban Ghána egyik megyeszékhelyén született, Gasikanban. Szintén nyolc testvére van. Őt is két helyre vették fel egyszerre: műszaki és természettudományi karra az egyetemre, valamint az Isteni Ige Társaságába. Az ideiglenes fogadalomtétel után igent mondott az elöljárói kérdésre, és eljött hazánkba, hogy itt végezze el a teológiai főiskolát. Az örökfogadalmat 2011-ben tette le.

Fotó: Kissimon István

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .