Az erdőember

A fiú korábban egy erdőtelepítési projektmunkásaként dolgozott. Úgy döntött, magánszorgalomból a homokzátonyra is ültet néhány növényt, hogy legközelebb ne jussanak ilyen sorsra az odakeveredett állatok. Először bambuszt, majd néhány évvel később fákat is telepített. Tizenkét év múltán megjelentek a madarak az egyre növekvő erdőben, amelynek területe ma megközelíti az ezer hektárt. Olyan, veszélyeztetett állatokat is láttak már ott, mint az indiai orrszarvú és a bengáli tigris. Egy körülbelül száz példányból álló elefántcsorda pedig rendszeresen látogatja az erdőt.

 

Az állami erdőfelügyelet csak 2008-ban értesült az erdőről, amikor az elefántok feldúlták a környékbeli falvakat, és a helyiek ki akarták vágatni a fákat. Ez szerencsére nem történt meg. Jadav, az „erdőember”, aki egyébként bivalytartásból él, ma is a hajdan csupasz homokzátonynál lakik feleségével és három gyermekével.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..