Az emberi méltóságért

A kitüntetett rövid beszédében utalt arra, hogy azok közé a százezrek közé tartozik, „akik az emberi méltóság megtagadását és megtaposását igen fájdalmas és a magyar nemzet számára tragikus periódusban mélyen átélték. Ebben a tragikus korszakban tapasztaltam az emberi együttérzés megnyilatkozását is. Az emberi méltóságot súlyos körülmények között is meg lehet őrizni és lehet gyakorolni” – hangsúlyozta a nyugalmazott főrabbi.

Schweitzer József 1922. október 13-án Veszprémben született. 1947-ben avatták rabbivá. Scheiber Sándor professzor halála után 1985-ben az Országos Rabbiképző Intézet igazgatójává nevezték ki. 1994-től 2000-ig a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének országos főrabbija is volt. A Mindentudás Egyetemén Erdő Péter bíboros, prímással folytatott biblikus teológiai párbeszédére és sok más megnyilatkozására is emlékezve, tisztelettel köszöntjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..